vineri, 24 februarie 2012

Pasiune=Dragoste=Iubire?!


Pasiunea e la fel ca o țigară, dragostea este procesul în sine - adică fumatul, iar Iubirea e mai mult decât fum. 

În continuare voi încerc să explic interdependența dar și diferența dintre aceste sentimente... 


Pasiunea e precum o țigara. Inițial te tentează, vrei să vezi cum e, vrei să-ți răspunzi la întrebarea de ce milioane de oameni fumează în fiecare zi și să înțelegi plăcerea „țigării de dimineață” (care de fapt, e și cea mai periculoasă). Desigur că în acest moment nu te gândești că în fiecare minut mor 6 persoane din cauză fumatului sau mai mult de 650.000 de decese anual sunt înregistrate doar în Uniunea Europeană. Deși datele sunt îngrijorătoare, cca 30% din europeni fumează. Iar raportat la pasiune, potrivit dexonline.ro, acesta este un sentiment care provoacă „tendința puternică și nestăpânită însoțită de o preocupare excesivă și obsedantă pentru satisfacerea unor dorințe (reprobabile); patimă, viciu”


Dragostea, merge mai departe, te infectează în momentul în care fumezi. Ai început deja să fii dependent de tutun, consideri țigara ca fiind cel mai bun, cel mai calitativ și mai plăcut lucru inventat de oameni; în fiecare zi te îmbeți de fum și crezi că acest drog este tot. Încerci să eviți oameni pe care îi și consideri ostili, și la care, de fapt țineai anterior. În același timp, nu recunoști că ești dependent, nu mai poți judeca corect anumite situații, reacționezi pozitiv doar în momentul în care ești acceptat, iar orice critică ți se pare dușmănoasă (desigur, nici prin gând să-ți treacă că poate tu ești cel care greșește). Dragostea este o soră, puțin mai rațională a Pasiunii, dar egoistă, pentru că persoana din centrul atenției ești TU.


Iubirea, însă nu ține de modă, gura lumii, sau orice tip de țigări - îți alegi cea mai sigură variantă, adică nu fumezi, încerci să promovezi anumite strategii - cum să te lași de fumat și încerci să-i ajuți pe alții căci fumatul dăunează nu doar fumătorilor dar și persoanelor din jurul tău.Când iubești ești fericit, pentru că îi faci pe alții fericiți.. Iubirea construiește, dăruiește și protejează.

PS nu contează în ce categorie vă aflați în ale „fumatului” - amator sau expert, vă urez o zi cât mai reușită de Dragobete, și luați în considerație că iubirea nu ține de ce cred alții, ci de ceea ce simți tu, în plus ești cu adevărat fericit când îi faci pe alții fericiți.

surse: fumat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Știu ca ai o părere. Loc pentru idei raționale și nu doar...