miercuri, 8 februarie 2012

ACTA - proteste in Europa!

via net
Proteste în cca 200 de orașe! 
Sâmbătă, la 11 februarie, în întreaga Europă cetățenii vor scanda împotriva ACTA (Acordul comercial de combatere a contrafaceriiAnti Counterfeiting Trade Agreement).

Potrivit presei internaționale (BBC) petiția prin care se solicită anularea ACTA a fost semnată deja de 1,75 de milioane de semnături. Petitia online, a carei miza este sa stranga 2 milioane de semnaturi, va fi livrata factorilor decizionali de la Bruxelles. 22 de țări au ratificat ACTA, unele dintre au reușit deja să suspendeze procesul.

Cică prin acest tratat numit ACTA se urmărește standardizarea măsurilor de protecție a produselor copyright.
Adică ACTA va permite distribuirea/ copierea/ descărcarea etc a tuturor materialelor ne-piratate de pe toate site-urile. 
Nu se va restricționa accesul la internet și nici nu vor fi închise site-uri. 
La fel, ACTA ar trebui să protejeze dreptul de autor, pledează pentru competiții corecte... 
Și nu va fi limitat accesul pe rețelele de socializare. 

Dar UE susține ACTA pentru că anual se pierd 8 bilioane de EURO din cauza produselor contrafăcute.


Totuși, se pare că protestele de sâmbătă vor demonstra că cetățenii pot face schimbări esențiale dacă sunt uniți, iar după „capii” țărilor implicate vor înțelege că nu poți limita accesul la informație doar pentru că nu știi să-ți protejezi secretele (și nu știi, decât să faci bani de pe urma altora).



Un comentariu:

  1. Lozincile se scandeaza si online pe site-ul Lozinci Punct Ro. Trimite si tu lozinci anti ACTA. Lozinci Punct Ro este un proiect social, non-profit si apolitic, ce isi propune sa centralizeze pe Internet mesajele protestatarilor de la manifestatiile publice.

    RăspundețiȘtergere

Știu ca ai o părere. Loc pentru idei raționale și nu doar...