marți, 29 noiembrie 2011

Crezi că poți alege singur?

Fiecare zi e un mister. Tu ești cel care alege modalitatea în care îl descoperă. De tine depinde ziua de azi și cea de mâine (cu mici excepții ale sorții în care alții aleg pentru tine, dar să nu cădem în depresie). 
Probabil o să vă puneți întrebarea - am putea trăi singuri, fără să depindem de alții???
răspunsul este personalizat. Într-adevăr suntem dependenți de tot ceea ce ne înconjoară, dar acest tot, nu trebuie să domine rațiunea, ceea ce alegem, oportunitățile pe care le avem și pe care le putem explora în fiecare zi. 

Zilnic trebuie să alegem! Iar în mileniul III oportunitățile sunt a câte 7 miliarde pentru fiecare cei 7 miliarde de oameni.  Aici alegere îți aparține. Alege ce ți se potrivește, în realitatea în care ești - deoarece  fericirea supremă este atunci când dorințele coincid cu posibilitățile (mă refer la toate - fizice, economice, sociale, politice...) 

Un alt element, la fel de important este să nu te oprești, pentru că barierele cele mai mari sunt puse anume de imaginația noastră, aceeași lege este valabilă și pentru îndeplinirea scopului în sine. Doar în momentul în care vei crede cu toată ființa că ești capabil să răstorni munții, vei realiza că i-ai mutat din loc. 

viziune, credință și acțiune!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Știu ca ai o părere. Loc pentru idei raționale și nu doar...