joi, 13 ianuarie 2011

Pierderi vs oportunități!


Toate au un scop deși ne dăm seama de el mai târziu. Și chiar adacă nu-l vedem la moment, să știi că există.
Întrebarea este cum trecem de momentul dificil, de momentul în care aflăm o vestea dureroasă, cum scotem de aici scopuri?! Nici eu nu am găsit un răspuns, deși mi-am zis de fiecare dată că fiecare problemă e o altă oportunitate. În orice situație putem vedea părți pozitive și negative, la sigur că ideile mai putin bune (pe moment) sunt mai vizibile, dar din orice putem scoate plusurile.
Pierderi de bani – înseamnă mai multă gândire cum am putea face alții, și nu e loc de remușcări, nu avem timp pentru păreri de rău (Time is money!/ timpul costă bani!). O dargoste pierdută, ar însemna că e timpul pentru o alta mai pasională, mai memorabilă, posibil veșnică. O trădare, semnifică bucăți de înțelepciune. Pierderea unui business – arderea greșelilor, și un nou început!
Toate sunt posibile dacă știi să înveți din fiecare greșeală și crezi în tine. Deși în anumite situații ni se pare că lumea a luat sfârșit aici, avem nevoie de gânduri constructive oricând. Totul are cel puțin două soluții, și totul depinde pe care o alegem noi.
Curaj și încredere!

2 comentarii:

  1. Nu-s simplu de dobândit - curajul şi încrederea - dar, în linii mari, sunt de acord cu tine.

    Până la mormânt, orice ne pare nouă a fi o 'catastrofă' se dovedeşte de multe ori că nu este aşa...

    RăspundețiȘtergere

Știu ca ai o părere. Loc pentru idei raționale și nu doar...