joi, 13 ianuarie 2011

Frustrare...


Una dintre problemele umane (a se citi „ființelor umane”) este acceptarea! Acceptă-te așa cum ești – mic, mare, gras, slab, cu părul ondulat sau creț, nasul acvilin sau drept; cu părinții, frații și rudele pe care nu ai posibilitatea să îi alegi tu... Într-un cuvânt, fii tu însuți indiferent de ce vezi în alții sau crezi că alții văd în tine (ei au dreptul să te încurajeze nu să judece).
Nu pari mai mare dacă îmbraci haine largi, la fel cum nu pari mai slab dacă îmbraci haine strâmte. Nu te transformi în Pamela Anderson dacă îți faci sânii cu implant de silicoane, nici în Julia Roberts dacă îți mărești buzele. Nu ești mai realizat decât alții dacă trăiești cu „gura lumii” și ce-i mai important nu te face mai fericit să porți o altă cruce și să trăiești visele cuiva. Învață să visezi singur și mai ales învață să crezi că visele tale sunt realizabile.
De aici apare frustrarea – nu-ți place cum se uită alții la tine, nu-ți place cum arăți, nu-ți place ce faci, ți se pare că ceilalți sunt împotriva ta (de fapt ceilalți nu segândesc la tine, ei au și alte probleme). Deși în orice pot fi făcute anumite îmbunătățiri nu încerca să fii altcineva, tu trebuie să te simți bine în pielea ta; așa cum ești, doar astfel va apărea starea de bine, va apărea încrederea și respectul. Pune-ți o întrebare – ești într-adevăr cine crezi că ești? Faci ceea e într-adevăr te caracterizeză? Ai prietenii care te înțeleg? (apropo cel mai bun prieten poți fi tu însuți pentru că te cunoști cel mai bine). Dacă la una dintre aceste întrebări răsunsul tău e nagativ sau ai îndoieli – fă-ți o evaluare și fă scimbările potrivite. Orice stă în puterea noastră doar dacă există voință.

5 comentarii:

  1. Dragut post, se cunoaste ca este scris de o tipa avantajata fizic si psihic, inchipuieste-ti insa ca erai grasa, shchioapa, cu un ochi lipsa si 10 dinti sparti, eventual cu SIA, mai erai la fel de optimista?
    Da-mi voie sa fiu sceptic :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Incerc sa-mi imaginez, totusi consider ca e mai important sa fii puternic emotional pentru a trece de toate complexele:) si a te accepta asa cum esti

    RăspundețiȘtergere
  3. Alexandra, nu trebuie sa iti invingi complexele de inferioritate, trebuie sa te pui in armonie cu ele.
    Exista mai mult de 200 complexe de inferioritate clasice si peste 100,000 neindexate, cum ar fi "complexul ca ai un fir de par alb" sau complexul ca nu te-ai nascut in Tokyo.
    Daca citesti un pic de psihanaliza sau psihologie ai intelege usor ca nu este nimic rau sa ai complexe de inferioritate ci este rau sa traiesti in dezacord cu ele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Această idee si vroiam să o redau, nu are rost să fii impotriva ta, trebuie să te accepți :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai vrut sa o redai inca nu a reusit.
    Daca doar "te accepti" inseamna ca te resemnezi.
    Daca "te pui in armonie" inseamna ca la un moment dat unul din "defectele" sau complexele de inferioritate iti sunt de folos.
    Spre exemplu, cineva care are "defectul" ca vorbeste prea mult ar putea fi un prezentator bun, un orator bun, un salesman bun.
    De asemenea, un tip gras ar putea fi cel mai potrivit om sa faca reclama la carnati sau alte mezeluri :)

    RăspundețiȘtergere

Știu ca ai o părere. Loc pentru idei raționale și nu doar...